Saturday, August 31, 2013

Synergy Retirement Plan.

Program pencen + elemen kesihatan = Macam plan bagus je ni!!

Kalau ada yang biasa singgah ke blog saya, pasti akan perasan salah satu tab ' Products'.
Situ saya senaraikan produk-produk yang saya jual & edarkan. Ye lah, berniaga kan sunnah Nabi.. Baginda pernah berpesan, bahawa 9/10 dari rezeki-rezeki itu melalui perniagaan. Jadi tak salah saya bermula secara perlahan-lahan dalam bidang ni kan.

Dalam duk termenung, di mana anda lihat anda berada dimasa hadapan? Masih dengan rutin harian dengan bebanan kerja yang menimbun? Tapi dalam masa yang sama dibelenggu pelbagai hutang-piutang? Mana maw kawen? Mana maw beli susu anak? aahh, Pinjaman kereta? Pinjaman Rumah? PTPTN? MARA? Melancong?? ahhh!! Bila la nak hidup senang ni?? Takde maknanya.. Kalau tak usaha,mana nak berhasil kan?

Berbalik pada topik. Salah satu produk kesihatan yang saya senaraikan ialah produk dari Synergy Worldwide iaitu Pro-Argi 9 . Ia merupakan produk kesihatan dari United States. Telah menempa nama di peringkat antarabangsa, sedang bertapak dan berkembang di Malaysia, tak ragu-ragu ianya produk berkualiti tinggi. Kalau anda masih ragu, google aje lah tentang Synergy Worldwide ni. Di Malaysia, produk mereka turut diedarkan antaranya melalui individu perseorangan & Syarikat Medik Synergy.

'Plan persaraan melalui ansuran 3x' yang ditawarkan oleh Synergy Worldwide adalah seperti berikut:


Program persaraan bersama elemen kesihatan.



Nak jadi ahli senang,tapi nak bayar terus RM 960 tu mestila membebankan.. Oleh itu Program persaraan ini beri peluang untuk anda membuat bayaran melalui 3x ansuran mudah.

Anda hanya perlu mendaftar sebagai AHLI melalui bayaran 3x ansuran, bulan  pertama RM 500, bulan kedua, RM 230 dan bulan ketiga RM 230.



Dan tak semua benda di dunia datang percuma! Usaha la sikit.. Anda tentu tahu tentang plan insuran kan? Plan persaraan oleh Synergy ni pun lebih kurang macam tu lah. Anda hanya perlu memperkenalkan 2 orang ahli baru di bawah anda, dan anda berpeluang menerima komisen minimum RM 5,000 untuk setiap ahli baru (seumur hidup). Pasti korang ada kawan-kawan, sahabat-sahabat & ahli keluarga yang ingin membuat duit sampingan kan? Jadi tak salah la kita semua tolong-menolong antara satu sama lain. Sape tak mau setel hutang2 kan?! Dalam masa 12 bulan akan dapat tengok hasilnya. Tapi anda kena pastikan la, anda perkenalkan 2 orang ahli baru dan ahli di bawah anda itu, perkenal kan lagi minimum 2 ahli-ahli baru. Pakat-pakat buat duit oih.



FAEDAH PROGRAM PERSARAAN INI:
1. Anda akan menerima produk kesihatan dari Synergy Worldwide yang berkualiti tinggi untuk dinikmati oleh anda & seisi keluarga.
2. Anda mencipta pencen simpanan untuk anda melalui pendapatan bulanan.
3. Hidup lebih sihat & ekonomi anda akan berkembang. (InsyaALLAH).


Tertanya-tanya macam mana duit ni dijana?? Mana ada main saham ke apa.. Camni, syarikat Synergy Worldwide ni, dorang memperuntukkan 55% pendapatan syarikat hasil jualan produk-produk kesihatan keluaran mereka di seluruh dunia sebagai dividen kepada ahli-ahlinya. Produk mereka pulak berkualiti dan diyakini ramai, seluruh dunia gitu. Ok la kan.

Bila anda mendaftar sebagai ahli, Synergy Worldwide akan menghantar produk Pro-Argi 9 kepada anda. Terpulang ke atas anda macam mana/ apa anda nak buat dengan produk tu. Boleh je guna untuk diri sendiri / keluarga. Atau pun nak ambil bahagian dalam penjualan produk, boleh anda syorkan & edar kan kepada pelanggan, RM 230 sekotak!  Dah tu, atau pun,paling malas lah,paling..kalau anda malas sangat nak fikir & usaha lain, guna sendiri pun tak mau, haa, buang aje lah produk tu. Yang pasti,duit akan masyuk!


Saya dah,keluarga saya pun dah. Jadi apa anda tunggu lagi?! Sertai keluarga Synergy Worldwide. Menabung untuk masa hadapan anda. Hanya 2 langkah mudah:

1.Daftar sebagai ahli untuk 'Program Persaraan melalui Ansuran 3x'.
2.Perkenalkan minimum 2 ahli baru untuk sertai program persaraan melalui Ansuran 3x setelah anda berdaftar.


Untuk mendaftar menjadi ahli:

email kan butiran peribadi anda seperti berikut kepada saya & saya akan uruskan pendaftaran anda. Setelah selesai,saya akan emailkan butiran anda sebagai ahli dan memberi sedikit tunjuk ajar untuk langkah selanjutnya. Jangan bimbang, maklumat anda akan dirahsiakan.



emailkan kepada fiqahazman_88@yahoo.co.uk 
 Subject: ' Program Persaraan melalui Ansuran 3x'

for much more details, check their page here, Retirement Plan

p/s: Usaha tu tangga kejayaan. Kita usaha, yang memberi rezeki tetaplah Allah s.w.t. (^__~)v ... psstt,target sebenar,nak balik 'kampung' sekerap mungkin sesuka hatiku...


Saturday, August 24, 2013

Nampak matured ke muka tua? :/

Ramai orang kalau tak tahu usia saya yg sebetulnya,akan terkejut bila dapat tahu saya ni masih lagi muda belia(ke?)..sob..sob..T_T.. dan bila dah tahu mereka akan kata, 'bukan apa,awak nampak matured'...... Sebagai seorang anak gadis,walaupun brutal,tapi terkesima jugak bila orang cakap camtu...Iye,mungkin lah walau muda tapi kaya dengan pengalaman hidup...membuat kan saya ni nampak matured/memang matured ...Tak pun faktor sebagai anak sulung aka ALONG memaksa saya ni matured lebih awal dari usia...... tapiii..........Persoalannya,adakah nampak matured dan muka tua ni memaksudkan 2 perkara yang sama??? :/

p/s: hari ni first time redah pergi Shah Alam secara solo...Dr LCCT pergi KL Sentral, dari situ amik KTM Komuter..stesen komuter paling dekat dengan tempat yang nak pergi, wajib lah Padang Jawa...tapi...erm...boleh laju sikit lagi x? Dan boleh tak kalau tak payah nak umum2 destinasi sangat kalau masih 7-8 minit dari stesen? 2 minit dr stesen okei la...hehe..first time jugak naik Firefly kat Subang Airport. hehe..

Monday, August 19, 2013

Cuti Sem

wah,belum pergi daftar pun dah fikir hal cuti semester.
Agak2,kalau cuti semester nanti sy bukak tawaran utk jadi guide g Korea,ada orang nak x? Pakej cikai. kepada yg hati kental & ada bajet cikai (+/- >rm3k). agak2 ada org nak x.hihihi

MyBrain


Korang taw tak yang MyBrain ditawarkan untuk pelajar2 Master & PhD?
Ni bukan macam PTPTN, ni lebih kurang mcm bantuan je, cukup2 cover yuran tiap2 semester. Jadi lah kan. Bknnya murah yuran Master/PhD ni. Proses nk apply,well boleh kata agak azab la jugak kan.Biasa la,nak mintak duit orang,mesti lah rumit.Tapi akan ku gagahi jua untuk $$$ ituuu $_$ *mata duitan.*miahahaha.doakan ku dikurnia hati yg suci & berbunga2 untuk belajar yer.bye.24 dah nk g daftar

Thursday, August 15, 2013

Post raya.... Apa khabar semua? Harap2 slim lagi..


After a month of Ramadhan,it's Aidilfitri again.
This Raya was kind of busy though.
Somehow I secured a job as wedding photographer.Weird huh?
A friend of mine runs a bridal shop and had asked me to be their photographer.
Said yes to the offer and tadaa, she gave me 4 projects to work on. 4!
Although it's a lot of fun, since I'm able to attend weddings, and nomming for free,
it's indeed a very tiring job.. it's around the clock job & I had to conduct the event at the same time.. Even got the chance to learn about Terengganu's traditional wedding.
Directing the couples for poses could be quite challenging when working with nervous & stiff ones. hihi. but anyway who wouldn't be nervous,it's their big day.
So much on me to capture all those moments & I had so much fun venturing into the new world of photography.
Until then, bbyong!

Alhamdulillah.Rezeki master.






Monday, August 5, 2013

Add the year!



Yesterday, Aug 4th was my birthday. 
I am now another year older, 
hopefully I'm another year wiser 
& better person too.
 To those who remember 
& wished me a Happy Birthday, thank you. 
To those who don't, 
well, 
how would you remember anyway, 
I didn't set the fb reminder 
& I'm certainly not a famous person,
so it's my fault  
Nevertheless, I did spent my big day very well. 
(^__^)