Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2013

Synergy Retirement Plan.

Program pencen + elemen kesihatan = Macam plan bagus je ni!!

Kalau ada yang biasa singgah ke blog saya, pasti akan perasan salah satu tab ' Products'.
Situ saya senaraikan produk-produk yang saya jual & edarkan. Ye lah, berniaga kan sunnah Nabi.. Baginda pernah berpesan, bahawa 9/10 dari rezeki-rezeki itu melalui perniagaan. Jadi tak salah saya bermula secara perlahan-lahan dalam bidang ni kan.

Dalam duk termenung, di mana anda lihat anda berada dimasa hadapan? Masih dengan rutin harian dengan bebanan kerja yang menimbun? Tapi dalam masa yang sama dibelenggu pelbagai hutang-piutang? Mana maw kawen? Mana maw beli susu anak? aahh, Pinjaman kereta? Pinjaman Rumah? PTPTN? MARA? Melancong?? ahhh!! Bila la nak hidup senang ni?? Takde maknanya.. Kalau tak usaha,mana nak berhasil kan?

Berbalik pada topik. Salah satu produk kesihatan yang saya senaraikan ialah produk dari Synergy Worldwide iaitu Pro-Argi 9 . Ia merupakan produk kesihatan dari United States. Telah menempa nama di pe…

Nampak matured ke muka tua? :/

Ramai orang kalau tak tahu usia saya yg sebetulnya,akan terkejut bila dapat tahu saya ni masih lagi muda belia(ke?)..sob..sob..T_T.. dan bila dah tahu mereka akan kata, 'bukan apa,awak nampak matured'...... Sebagai seorang anak gadis,walaupun brutal,tapi terkesima jugak bila orang cakap camtu...Iye,mungkin lah walau muda tapi kaya dengan pengalaman hidup...membuat kan saya ni nampak matured/memang matured ...Tak pun faktor sebagai anak sulung aka ALONG memaksa saya ni matured lebih awal dari usia...... tapiii..........Persoalannya,adakah nampak matured dan muka tua ni memaksudkan 2 perkara yang sama??? :/
p/s: hari ni first time redah pergi Shah Alam secara solo...Dr LCCT pergi KL Sentral, dari situ amik KTM Komuter..stesen komuter paling dekat dengan tempat yang nak pergi, wajib lah Padang Jawa...tapi...erm...boleh laju sikit lagi x? Dan boleh tak kalau tak payah nak umum2 destinasi sangat kalau masih 7-8 minit dari stesen? 2 minit dr stesen okei la...hehe..first time jugak n…

Cuti Sem

wah,belum pergi daftar pun dah fikir hal cuti semester.
Agak2,kalau cuti semester nanti sy bukak tawaran utk jadi guide g Korea,ada orang nak x? Pakej cikai. kepada yg hati kental & ada bajet cikai (+/- >rm3k). agak2 ada org nak x.hihihi

MyBrain

Korang taw tak yang MyBrain ditawarkan untuk pelajar2 Master & PhD?
Ni bukan macam PTPTN, ni lebih kurang mcm bantuan je, cukup2 cover yuran tiap2 semester. Jadi lah kan. Bknnya murah yuran Master/PhD ni. Proses nk apply,well boleh kata agak azab la jugak kan.Biasa la,nak mintak duit orang,mesti lah rumit.Tapi akan ku gagahi jua untuk $$$ ituuu $_$ *mata duitan.*miahahaha.doakan ku dikurnia hati yg suci & berbunga2 untuk belajar yer.bye.24 dah nk g daftar

Post raya.... Apa khabar semua? Harap2 slim lagi..

After a month of Ramadhan,it's Aidilfitri again.
This Raya was kind of busy though.
Somehow I secured a job as wedding photographer.Weird huh?
A friend of mine runs a bridal shop and had asked me to be their photographer.
Said yes to the offer and tadaa, she gave me 4 projects to work on. 4!
Although it's a lot of fun, since I'm able to attend weddings, and nomming for free,
it's indeed a very tiring job.. it's around the clock job & I had to conduct the event at the same time.. Even got the chance to learn about Terengganu's traditional wedding.
Directing the couples for poses could be quite challenging when working with nervous & stiff ones. hihi. but anyway who wouldn't be nervous,it's their big day.
So much on me to capture all those moments & I had so much fun venturing into the new world of photography.
Until then, bbyong!

Alhamdulillah.Rezeki master.






Add the year!

Yesterday, Aug 4th was my birthday.  I am now another year older,  hopefully I'm another year wiser  & better person too.  To those who remember  & wished me a Happy Birthday, thank you.  To those who don't,  well,  how would you remember anyway,  I didn't set the fb reminder  & I'm certainly not a famous person, so it's my fault  Nevertheless, I did spent my big day very well.  (^__^)