Monday, August 25, 2014

Fokus...

Alhamdulillah..semester 2 Master of Accountancy nie dah berakhir dengan jayanya.. 
Barang siapa berusaha dia akan dapat apa yang di usahakan lah,kan,kan?
Okei lah tu..walaupun harapan nak grad ANC berkecai dari last sem pun.

Apa pun fokus,fokus fokus untuk semester terakhir nih.
Dissertation je, aka research paper je..kelas2 dah abih
Yay! Walaupun tajuk tak confirm & supervisor tak tahu sape2 lagi,
semoga Allah permudahkan.

Baru-baru ni ke ibukota untuk majlis kahwin kawan Master,
ada pulak musibah terjadi, aku pun balik awal aka sebelum majlis lagi..
Pengajaran hidup & hikmah ni Allah tunjukkan dalam macam2 cara,
kadang2 dlm cara yang kita tak sangka.
Pape hal,aku terpaksa akur & redha yang aku memang takde luck dalam bersahabat.
What to do? What to do..

hmm,lagi..nak tulis ape..oh ya,
aku sekarang nie dah tambah lagi satu cabang pencarian rezeki.
I'm a certified Prudential BSN Takaful insurance agent,
so kalau nak ambik insurans yang terunsur takaful tu, roger je lah.
Bagi nama,ic,pekerjaan, merokok ke tak & bajet berapa2 sebulan,
Insyaallah akan ku cuba buat quotation.

Ada kawan2 yang perli2 aku & sumber2 rezekiku,
memang sakiiit hati,
tapi takpe lah..
korang setakat harini masih bernasib baik,baguslah..
tapi hanya aku je taw betapa peritnya kesusahan hidup aku..
aku memang jenis yang tak nangis atau tunjuk kesusahan aku kat orang,
sentiasa hoo-haa-hoo-haa, tak bermaksud hidup aku sentiasa senang,
Memori time aku susah,hanya aku yang rasa.


No comments:

Post a Comment

Say something... ^_^