Saturday, August 23, 2014

PRO ARGININE PLUS (PRO ARGI9 +)

PRO ARGININE PLUS (PRO ARGI9 +)

APAKAH PRO ARGI9 PLUS?

Pro Argi9 Plus adalah suatu persediaan makanan tambahan yang apabila di ambil akan membantu tubuh badan menghasilkan Nitric Oxide (NO) . Pro Argi9 Plus merupakan antara persediaan Nitic Oxide terbaik di dunia.

MENGAPA PERLUKAN NITRIC OXIDE(NO)?

Nitric Oxide (NO) merupakan bahan natural yang terdapat didalam setiap sel,tisu dan organ manusia. Setiap sel,tisu dan organ manusia memerlukan NO untuk berfungsi secara normal terutamanya saluran darah dan jantung. Kadar NO yang optima di dalam tubuh badan akan menyumbang kepada kesihatan yang juga optima. Penghidap diabetes/ kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi dan obesiti misalannya akan mengalami kekurangan NO yang boleh menjadi penyebab antaranya serangan sakit jantung, serangan angina ahmar (stroke) dan lain-lain. Usia yang semakin meningkat juga antara factor yang dikaitkan dengan kekurangan NO.

APAKAH BAHAN DI DALAM PRO ARGI9 PLUS?

Bahan utama di dalam Pro Argi9 Plus ialah Asid Amino L-Arginine yang diambil dari ubi kayu,jagung dan tebu. L-Arginine ini dicampur dengan Anti-oksida (ekstrak biji anggur, asid askorbik dan lain-lain). Pro Argi9 Plus telah disahkan HALAL oleh Badan Islam Amerika Syarikat (IFANCA).

BAGAIMANAKAH PROARGI9 PLUS BOLEH BERADA DI PASARAN?

Pro Argi9 Plus adalah persediaan Nitric Oxide dihasilkan ole Dr, Joseph Predergast iaitu ahli endokrinologi dan metabolism dari Amerika. Beliau menggunakan L-Arginine dan Anti-oksida untuk melarutkan sumbatan aterosklerosis ada saluran darah utama beliau sendiri dan seterusnya menggunakan formula ini untuk pesakit beliau dengan jayanya. Beliau di beri pengiktirafan sebagai ‘Father of The Year’ oleh Persatuan Diabetes Amerika pada 2008 kerana kejayaannya merawat 6000 pesakit selama 19 tahun tanpa seorang pesakit pun terkena serangan sakit jantung,strok atau penyakit salur darah periferi(Gangrene). Beliau menggunaka persediaan NO ini kepada pesakit beliau. Sains di sebalik Pro Argi9 Plus telah pun di anugerahkan Hadiah Nobel bagi bidang Perubatan pada tahun 1998.

SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN PRO-ARGI9 PLUS?

Sesiapa sahaja yang beumur 23 tahun ke atas boleh mendapat manfaat dengan meminum Pro-Argi9 Plus.  Supplemen tambahan ini sangat bermanfaat terutamanya jika individu itu menghidap penyakit darah tinggi,kolestrol tinggi, obesity atau mempunyai sejarah serangan sakit jantung atau strok di dalam keluarga. Pro Argi9 Plus juga membantu memberikan tenaga di usia tua, menyembuh kerunsingan (depression), menambah ingatan,menyembuh sesetengah jenis ‘erectile dysfunction” (“mati pucuk”) dan berguna untuk meningkatkan prestasi atlet. Setiap organ sebenarnya mendapat manfaat dari Pro Argi9 Plus.

CARA MENGGUNAKAN PRO ARGI9 PLUS.

1.     Simpan di tempat yang kering dan sejuk.
2.    Bancuh hanya dengan air sejuk, kacau hingga larut, iaitu hingga berwarna jingga.
3.    Minum terus setelah disediakan.
4.    Untuk penyerapan maksima oleh tubuh badan, minumlah semasa perut kosong serta jangan makan atau minum selama sekurang-kurangnya sejam selepas mengambil Pro Argi9 Plus. Sekiranya telah makan, tunggu hingga sekurang-kurangnya sejam selepas makan barulah boleh mengambil Pro Argi9 Plus.

APAKAH KESAN SAMPINGAN PRO ARGI9 PLUS??

1.     30% pengguna Pro Argi9 Plus mengalami cirit birit yang tidak teruk. Biasanya cirit birit ini akan hilang dalam tempoh 4 ke 5 hari. Jika menggangu, ubah masa pengambilan Pro Argi9 Plus, dan cirit birit akan berkurangan.
2.    Pro Argi9 Plus mempunyai rasa manis,namun tiada gula sukrosa atau frukstosa. Manisnya ialah dari Xylitol, iaitu pemanis alternative semulajadi yang sama seperti di dalam gula-gula getah (chewing gum). Pemanis ini rendah indeks glisemiknya dan juga rendah kalori. Sebahagian pengguna yang menghidap diabetes akan mendapati peningkatan dalam paras gula di awal pengambilan Pro Argi9 Plus. Ini disebabkan kesan Growth Hormone(GH) yang dirembeskan oleh tubuh badan hasil dari pengambilan Pro Argi9 Plus. Namun, keadaan ini tidak merbahaya dan tidak perlu dibimbangkan. Paras gula akan kembali stabil setelah beberapa hari ( 7-10 hari).
3.    Kesan sampingan positif (manfaat sebenarnya) akan turut dirasai. Badan akan terasa lebih cergad, lebih bertenaga, darah akan mengalir lebih cepat, pernafasan akan lebih lancer dan mudah, tekanan darah mungkin kembali normal (pada penghidap darah tinggi) dan stamina pengguna juga akan bertambah.
Manfaat terbesar pengambilan Pro Argi9 Plus semestinya adalah mencegah penyakit kardiovaskular yang menjadi punca kepada serangan sakit jantung dan juga stroke, yang masih merupakan pembunuh utama di seluruh dunia.

CEGAH SEBELUM TERLAMBAT. MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI.

RM 699 untuk 3 kotak!
RM 250 untuk 1 kotak!
untuk order : sms/whatsapp

Machang, Kota Bharu
Fiqah Lee : 013- 9562695 

Bandar Baru Bangi, Kajang, Serdang & Putrajaya
Eleeza : 014- 5160448

Johor Bahru, Pontian, Kulai, Simpang Renggam, Pasir Gudang 
Syaffiq : 011-11667100

No comments:

Post a Comment

Say something... ^_^