Skip to main content

Posts

Showing posts from 2014

Jom Manis untuk Sihat!

Hello semua.. Perasan tak, kebanyakan online sites dah start buat '2014,YEAR IN REVIEW'.. hehe..takpe2, sebelum kita tutup tahun ni.. Ada satu benda baru nak share.
Sape suka minum manis2? Teh tarik mau sokmo? Makan maanis? Suka kek? Tapi ye la,takut jugak diabetes kan.. takpe,takpe,jangan bimbang.

Ni, ada satu produk baru..
saya sendiri baru start guna.. satu titik je dah manis bukan main lagi! :O dia ala2 pemanis alternatif semulajadi, manis macam gula,ai lebih enak dari gula kot, tapi ia bukan stevia,bukan gula sintetik taw, no kalori! no kolestrol, boleh guna untuk gantikan gula bila buat kek. Boleh lah cuba ni. memang best! p3sweetener namanya..Pengganti gula.. Di cipta dengan teknologi nano, dari tebu hitam.. Memang sesuai untuk pengguna2 yang mencari2 alternatif kepada gula, tapi masih nakkan kemanisan dalam kehidupan seharian, tanpa perlu risaukan mudarat berpunca dari gula.
p/s: jangan tekejut dalam sebulan dah gantikan gula dengan p3 sweetener ni, urin pun akan kura…

Fokus...

Alhamdulillah..semester 2 Master of Accountancy nie dah berakhir dengan jayanya..  Barang siapa berusaha dia akan dapat apa yang di usahakan lah,kan,kan? Okei lah tu..walaupun harapan nak grad ANC berkecai dari last sem pun.
Apa pun fokus,fokus fokus untuk semester terakhir nih. Dissertation je, aka research paper je..kelas2 dah abih Yay! Walaupun tajuk tak confirm & supervisor tak tahu sape2 lagi, semoga Allah permudahkan.
Baru-baru ni ke ibukota untuk majlis kahwin kawan Master, ada pulak musibah terjadi, aku pun balik awal aka sebelum majlis lagi.. Pengajaran hidup & hikmah ni Allah tunjukkan dalam macam2 cara, kadang2 dlm cara yang kita tak sangka. Pape hal,aku terpaksa akur & redha yang aku memang takde luck dalam bersahabat. What to do? What to do..
hmm,lagi..nak tulis ape..oh ya, aku sekarang nie dah tambah lagi satu cabang pencarian rezeki. I'm a certified Prudential BSN Takaful insurance agent, so kalau nak ambik insurans yang terunsur takaful tu, roger je la…

PRO ARGININE PLUS (PRO ARGI9 +)

PRO ARGININE PLUS (PRO ARGI9 +) APAKAH PRO ARGI9 PLUS?Pro Argi9 Plus adalah suatu persediaan makanan tambahan yang apabila di ambil akan membantu tubuh badan menghasilkan Nitric Oxide (NO) . Pro Argi9 Plus merupakan antara persediaan Nitic Oxide terbaik di dunia. MENGAPA PERLUKAN NITRIC OXIDE(NO)?Nitric Oxide (NO) merupakan bahan natural yang terdapat didalam setiap sel,tisu dan organ manusia. Setiap sel,tisu dan organ manusia memerlukan NO untuk berfungsi secara normal terutamanya saluran darah dan jantung. Kadar NO yang optima di dalam tubuh badan akan menyumbang kepada kesihatan yang juga optima. Penghidap diabetes/ kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi dan obesiti misalannya akan mengalami kekurangan NO yang boleh menjadi penyebab antaranya serangan sakit jantung, serangan angina ahmar (stroke) dan lain-lain. Usia yang semakin meningkat juga antara factor yang dikaitkan dengan kekurangan NO. APAKAH BAHAN DI DALAM PRO ARGI9 PLUS?Bahan utama di dalam Pro Argi9 Plus ialah As…

Jom tambah side income! Prepaid that pays! Tone Excel, wow!!

Jom kita semua pakat-pakat tambah side income! Syaratnya mudah je: Ada RM 90, ada handset, jom daftar tone excel! Ayuh kita keluar dari masalah kewangan! takde masalah kewangan? Jom tambahkan lagi kesuburan kewangan kita! Ayuh ke arah financial freedom! Financial freedom!! *\(^o^)/* Hanya RM 90 untuk pendaftaran keahlian seumur hidup. Ibarat bukak kedai topup, orang lain topup pun kita dapat komisyen jugak ;) Tulis panjang pun tak guna,kan  just nak share pengalaman sendiri  Sebelum ni saya pengguna celcom. Bertahun-tahun dah. Setialah kononnya. Dah tu pulak saya ni jenis yang sentiasa topup, kerap topup. Bukan topup bulanan,tapi asal takde kredit je,topup,suka ati saya je.Sampai la satu tahap, saya fikir, topup punya la banyak, jarang bebenor dapat apa2 faedah lain selain dari kredittu je.*haih kupid la celcom nie..* Pastu saya terdengar dari kawan saya tentang tone excel tunetalk nie. O_O wah.macam2 faedah yang ditawarkan. Line dia pulak, di mana ada celcom,di stu ada tune ta…

BIGBANG Alpha+ Concert in Seoul

Before YG Ent even gave out any date,  I was already planning to go to Korea for winter trip. Upon knowing the date was during my semester break, it was perfect. I booked the flight tickets right away! However, Kila,my sister,my bae-peu,my travel buddy, couldn't make it due to her study-exam-related matters. Ahhh, just imagined how's her feeling!?
and just imagine how am i gonna do without her?!

Anyway, thanks to xyzIFA & Mimie, my Seoul Gang,
they managed to secure tickets for Day 1..
Really thanks you guys...











The Arts..The Murals..The Graffiti..

Hello all,my brain is functioning well these few hours.. hehehe..actually it was all lazy bugs that caught me. Ok back to the title.. One the things that I enjoyed the most  while in Seoul/Korea in general,  was the arts on the streets, the painting,the murals.. I don't know how to put in words..nor how others think, but Korean in my eyes is a very creative & artistic nation. Their love for arts can be seen everywhere~ be it on their foods, their many themed-cafes,  their products, their places, etc
Lets the pictures galore begin!

all that shown above, inside this mall.
Next, random arts on the streets



 Then, the place I love coming back, because I'd get to see new arts popping out, as well as revisiting the good-old memories.. the sunset I spent at Ihwa-dong