Sunday, December 14, 2014

Jom Manis untuk Sihat!

Hello semua..
Perasan tak, kebanyakan online sites dah start buat '2014,YEAR IN REVIEW'..
hehe..takpe2, sebelum kita tutup tahun ni..
Ada satu benda baru nak share.

Sape suka minum manis2? Teh tarik mau sokmo?
Makan maanis? Suka kek?
Tapi ye la,takut jugak diabetes kan..
takpe,takpe,jangan bimbang.


Ni, ada satu produk baru..

saya sendiri baru start guna..
satu titik je dah manis bukan main lagi! :O
dia ala2 pemanis alternatif semulajadi,
manis macam gula,ai lebih enak dari gula kot,
tapi ia bukan stevia,bukan gula sintetik taw,
no kalori! no kolestrol,
boleh guna untuk gantikan gula bila buat kek.
Boleh lah cuba ni.
memang best! p3sweetener namanya..Pengganti gula..
Di cipta dengan teknologi nano, dari tebu hitam..
Memang sesuai untuk pengguna2 yang mencari2 alternatif kepada gula,
tapi masih nakkan kemanisan dalam kehidupan seharian,
tanpa perlu risaukan mudarat berpunca dari gula.

p/s: jangan tekejut dalam sebulan dah gantikan gula dengan p3 sweetener ni, urin pun akan kurang pekat dah. ye la sebab ginjal dah takyah keje macam mana ia nak proses gula pasir tu.. hehe.. tambah lagi, insyaallah la slim melim..kan dah cut gula tuuu ;)

Berminat nak order? Macam biasalah.. 
Fiqah Lee anda ni akan sentiasa berkhidmat! :D
Whatsapp je ke 013-9562695 (Fiqah Lee)


Monday, August 25, 2014

Fokus...

Alhamdulillah..semester 2 Master of Accountancy nie dah berakhir dengan jayanya.. 
Barang siapa berusaha dia akan dapat apa yang di usahakan lah,kan,kan?
Okei lah tu..walaupun harapan nak grad ANC berkecai dari last sem pun.

Apa pun fokus,fokus fokus untuk semester terakhir nih.
Dissertation je, aka research paper je..kelas2 dah abih
Yay! Walaupun tajuk tak confirm & supervisor tak tahu sape2 lagi,
semoga Allah permudahkan.

Baru-baru ni ke ibukota untuk majlis kahwin kawan Master,
ada pulak musibah terjadi, aku pun balik awal aka sebelum majlis lagi..
Pengajaran hidup & hikmah ni Allah tunjukkan dalam macam2 cara,
kadang2 dlm cara yang kita tak sangka.
Pape hal,aku terpaksa akur & redha yang aku memang takde luck dalam bersahabat.
What to do? What to do..

hmm,lagi..nak tulis ape..oh ya,
aku sekarang nie dah tambah lagi satu cabang pencarian rezeki.
I'm a certified Prudential BSN Takaful insurance agent,
so kalau nak ambik insurans yang terunsur takaful tu, roger je lah.
Bagi nama,ic,pekerjaan, merokok ke tak & bajet berapa2 sebulan,
Insyaallah akan ku cuba buat quotation.

Ada kawan2 yang perli2 aku & sumber2 rezekiku,
memang sakiiit hati,
tapi takpe lah..
korang setakat harini masih bernasib baik,baguslah..
tapi hanya aku je taw betapa peritnya kesusahan hidup aku..
aku memang jenis yang tak nangis atau tunjuk kesusahan aku kat orang,
sentiasa hoo-haa-hoo-haa, tak bermaksud hidup aku sentiasa senang,
Memori time aku susah,hanya aku yang rasa.


Saturday, August 23, 2014

PRO ARGININE PLUS (PRO ARGI9 +)

PRO ARGININE PLUS (PRO ARGI9 +)

APAKAH PRO ARGI9 PLUS?

Pro Argi9 Plus adalah suatu persediaan makanan tambahan yang apabila di ambil akan membantu tubuh badan menghasilkan Nitric Oxide (NO) . Pro Argi9 Plus merupakan antara persediaan Nitic Oxide terbaik di dunia.

MENGAPA PERLUKAN NITRIC OXIDE(NO)?

Nitric Oxide (NO) merupakan bahan natural yang terdapat didalam setiap sel,tisu dan organ manusia. Setiap sel,tisu dan organ manusia memerlukan NO untuk berfungsi secara normal terutamanya saluran darah dan jantung. Kadar NO yang optima di dalam tubuh badan akan menyumbang kepada kesihatan yang juga optima. Penghidap diabetes/ kencing manis, darah tinggi, kolestrol tinggi dan obesiti misalannya akan mengalami kekurangan NO yang boleh menjadi penyebab antaranya serangan sakit jantung, serangan angina ahmar (stroke) dan lain-lain. Usia yang semakin meningkat juga antara factor yang dikaitkan dengan kekurangan NO.

APAKAH BAHAN DI DALAM PRO ARGI9 PLUS?

Bahan utama di dalam Pro Argi9 Plus ialah Asid Amino L-Arginine yang diambil dari ubi kayu,jagung dan tebu. L-Arginine ini dicampur dengan Anti-oksida (ekstrak biji anggur, asid askorbik dan lain-lain). Pro Argi9 Plus telah disahkan HALAL oleh Badan Islam Amerika Syarikat (IFANCA).

BAGAIMANAKAH PROARGI9 PLUS BOLEH BERADA DI PASARAN?

Pro Argi9 Plus adalah persediaan Nitric Oxide dihasilkan ole Dr, Joseph Predergast iaitu ahli endokrinologi dan metabolism dari Amerika. Beliau menggunakan L-Arginine dan Anti-oksida untuk melarutkan sumbatan aterosklerosis ada saluran darah utama beliau sendiri dan seterusnya menggunakan formula ini untuk pesakit beliau dengan jayanya. Beliau di beri pengiktirafan sebagai ‘Father of The Year’ oleh Persatuan Diabetes Amerika pada 2008 kerana kejayaannya merawat 6000 pesakit selama 19 tahun tanpa seorang pesakit pun terkena serangan sakit jantung,strok atau penyakit salur darah periferi(Gangrene). Beliau menggunaka persediaan NO ini kepada pesakit beliau. Sains di sebalik Pro Argi9 Plus telah pun di anugerahkan Hadiah Nobel bagi bidang Perubatan pada tahun 1998.

SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN PRO-ARGI9 PLUS?

Sesiapa sahaja yang beumur 23 tahun ke atas boleh mendapat manfaat dengan meminum Pro-Argi9 Plus.  Supplemen tambahan ini sangat bermanfaat terutamanya jika individu itu menghidap penyakit darah tinggi,kolestrol tinggi, obesity atau mempunyai sejarah serangan sakit jantung atau strok di dalam keluarga. Pro Argi9 Plus juga membantu memberikan tenaga di usia tua, menyembuh kerunsingan (depression), menambah ingatan,menyembuh sesetengah jenis ‘erectile dysfunction” (“mati pucuk”) dan berguna untuk meningkatkan prestasi atlet. Setiap organ sebenarnya mendapat manfaat dari Pro Argi9 Plus.

CARA MENGGUNAKAN PRO ARGI9 PLUS.

1.     Simpan di tempat yang kering dan sejuk.
2.    Bancuh hanya dengan air sejuk, kacau hingga larut, iaitu hingga berwarna jingga.
3.    Minum terus setelah disediakan.
4.    Untuk penyerapan maksima oleh tubuh badan, minumlah semasa perut kosong serta jangan makan atau minum selama sekurang-kurangnya sejam selepas mengambil Pro Argi9 Plus. Sekiranya telah makan, tunggu hingga sekurang-kurangnya sejam selepas makan barulah boleh mengambil Pro Argi9 Plus.

APAKAH KESAN SAMPINGAN PRO ARGI9 PLUS??

1.     30% pengguna Pro Argi9 Plus mengalami cirit birit yang tidak teruk. Biasanya cirit birit ini akan hilang dalam tempoh 4 ke 5 hari. Jika menggangu, ubah masa pengambilan Pro Argi9 Plus, dan cirit birit akan berkurangan.
2.    Pro Argi9 Plus mempunyai rasa manis,namun tiada gula sukrosa atau frukstosa. Manisnya ialah dari Xylitol, iaitu pemanis alternative semulajadi yang sama seperti di dalam gula-gula getah (chewing gum). Pemanis ini rendah indeks glisemiknya dan juga rendah kalori. Sebahagian pengguna yang menghidap diabetes akan mendapati peningkatan dalam paras gula di awal pengambilan Pro Argi9 Plus. Ini disebabkan kesan Growth Hormone(GH) yang dirembeskan oleh tubuh badan hasil dari pengambilan Pro Argi9 Plus. Namun, keadaan ini tidak merbahaya dan tidak perlu dibimbangkan. Paras gula akan kembali stabil setelah beberapa hari ( 7-10 hari).
3.    Kesan sampingan positif (manfaat sebenarnya) akan turut dirasai. Badan akan terasa lebih cergad, lebih bertenaga, darah akan mengalir lebih cepat, pernafasan akan lebih lancer dan mudah, tekanan darah mungkin kembali normal (pada penghidap darah tinggi) dan stamina pengguna juga akan bertambah.
Manfaat terbesar pengambilan Pro Argi9 Plus semestinya adalah mencegah penyakit kardiovaskular yang menjadi punca kepada serangan sakit jantung dan juga stroke, yang masih merupakan pembunuh utama di seluruh dunia.

CEGAH SEBELUM TERLAMBAT. MENCEGAH LEBIH BAIK DARIPADA MENGUBATI.

RM 699 untuk 3 kotak!
RM 250 untuk 1 kotak!
untuk order : sms/whatsapp

Machang, Kota Bharu
Fiqah Lee : 013- 9562695 

Bandar Baru Bangi, Kajang, Serdang & Putrajaya
Eleeza : 014- 5160448

Johor Bahru, Pontian, Kulai, Simpang Renggam, Pasir Gudang 
Syaffiq : 011-11667100

Tuesday, June 24, 2014

Jom tambah side income! Prepaid that pays! Tone Excel, wow!!

Jom kita semua pakat-pakat tambah side income!
Syaratnya mudah je:
Ada RM 90, ada handset,
jom daftar tone excel!
 
Ayuh kita keluar dari masalah kewangan!
takde masalah kewangan?
Jom tambahkan lagi kesuburan kewangan kita!
Ayuh ke arah financial freedom!
Financial freedom!! *\(^o^)/*
Hanya RM 90 untuk pendaftaran keahlian seumur hidup.
Ibarat bukak kedai topup,
orang lain topup pun kita dapat komisyen jugak ;)
 
Tulis panjang pun tak guna,kan
 just nak share pengalaman sendiri 
 
Sebelum ni saya pengguna celcom. Bertahun-tahun dah. Setialah kononnya. Dah tu pulak saya ni jenis yang sentiasa topup, kerap topup. Bukan topup bulanan,tapi asal takde kredit je,topup,suka ati saya je.  Sampai la satu tahap, saya fikir, topup punya la banyak, jarang bebenor dapat apa2 faedah lain selain dari kredit  tu je.*haih kupid la celcom nie..* Pastu saya terdengar dari kawan saya tentang tone excel tunetalk nie. O_O wah.macam2 faedah yang ditawarkan. Line dia pulak, di mana ada celcom,di stu ada tune talk. Lama saya balik termenung. >_<' Dalam diam saya ushaa,punya ushaa..pastu fikir..lagi lama aku usha,lagi banyak peluang missed nih! hmm,baik pakai simkad tone excel ni,kalau line dia ikot celcom je. Selama pakai celcom takde dapat apa. Kalau tone excel ni, selain dapat kredit, dapat point yang boleh ditebus untuk tiket airasia jugak, takde tarikh luput pulak tu! tergoda betol dengan tawaran point tu *hati seorang pengembara, kan*   ye la,sambil topup,ade faedah jugak, ye idok? Tup2 saya pun daftar. So far, dengan kekerapan saya topup, point terkumpul saya dah makin banyak! Lagi banyak dari introducer saya. Hehehe. Rasanya hujung tahun dah boleh tebus tiket dah. Bila saya introduce member baru, saya dapat komisen. Bila orang topup pun saya dapat komisyen. Wah, seronok kan macam ni?
Saya dah,anda pulak? Jomlaa
 
  So sekarang,
sedar tak yang kita boleh buat side income dengan handset kita?
walau cikai, walau bukan Iphone atau S5.hehehe
Jom maksimumkan penggunaan handphone anda!
Pilihlah simkad yang boleh memberi pulangan!
Ayuh tukar ke Tone Excel Prepaid Simcard :D
Jom! Fikir apa lagi tu, peluang dah ada,rebut je!
 
 Saya agen simkad prepaid Tone excel Tune talk
Fiqah Lee: 013-9562695
(psst: boleh kekalkan nombor lama la)
more info whatsapp/pm je
Penghantaran pos ke seluruh Malaysia.
 

Monday, February 17, 2014

The Arts..The Murals..The Graffiti..

Hello all,my brain is functioning well these few hours..
hehehe..actually it was all lazy bugs that caught me.
Ok back to the title..
One the things that I enjoyed the most 
while in Seoul/Korea in general,
 was the arts on the streets, the painting,the murals..
I don't know how to put in words..nor how others think,
but Korean in my eyes is a very creative & artistic nation.
Their love for arts can be seen everywhere~
be it on their foods, their many themed-cafes, 
their products, their places, etc

Lets the pictures galore begin!


all that shown above, inside this mall.

Next, random arts on the streets
outside a store
at the school wall
wall of faces
outside a cafe

at a playground

a themed cafe 


at Hongik Univ front gate
 Then, the place I love coming back,
because I'd get to see new arts popping out,
as well as revisiting the good-old memories..
the sunset I spent at Ihwa-dong





Angel wings resurface at Ihwa-dong





 




















AND.here Cafe

While I was in Seoul, using JJY as the bait,
my sister sent me some tips,
saying that I should check out this one cafe.
Kila said that Lil Andrew went there the week before
I was so into the idea of cafe hopping anyway,
since I don't really have much in my plan either.
It's a new cafe, called AND.here

I searched for the directions on the net,
then I found this one fanaccount that had it.
Here it is: > how to go to AND.HERE < thanks!
Even though they kinda makes it
seems complicated, actually it's not.
The cafe is actually near the subway exit .
Near in terms of *Korean near*,
which one might want to estimate additional of
5-10minutes of walking from our slow walking pace....

How to get there..
my direction based on their direction. ^^
Hyehwa Station, Exit 1.
When you come out from the station,
turn to your right,or easy words,make a U turn,
then walk for about more or so 70 meters,
You'll see an alley on your left, ok.. 
if i'm not mistaken that the first alley,
follow that alley down, just go straight, 
walk for about 100 meters or so :P i think..
just go all the way till you found this stone stairs,
walk up that stairs, peek or look to your right..hehe
the AND.here cafe is there.

So I went to AND.here cafe which my sister told me to go,
Turn out that cafe owns by SeungRi's mom!
whuuut?! how did i not know about that?
See, I've been very caught up with study that I know nothing!
Thanks to Andrew's blog update that I knew about this cafe.


When I first went inside, I could tell it's a new cafe.
The flower wreaths was still there,
I saw some from the names that I knew..
Anyway,it's a very simple and chic cafe.
The menu was on the clear-glass screen like board.
And they have this like, 
lil tab that also shows the menu, by the counter.
I kept on poking that tab,
before I realized that I need to tell the person,not poke that!kkk
The most famous seems to be the waffle+marshmallow,
which I tell you, a sticky mess!! hahaha
There's also this big gorilla which Kila told me, 
that was the gift from T.O.P
 kekeke,you really something Tabi~
On the upper floor which I enjoy and prefer,
 there's a big screen playing films like Life of Pi, 
Titanic, Eternal Sunshine of Spotless Mind, etc
also a mini stage where a band could play,
however there's no band jamming during my visit, 
or maybe it's for private jamming for owner's son friends? hahaha
There's also artwork/paintings that I kinda recognized..
Hurm,was that gift from GD? anybody? tell me?
Anyway, I like the cafe,the whole ambiance,
even though it can be packed with fans downstairs, 
you'll get some privacy at the upper floor..
Well, at least I got it :)
That's it.



Friday, February 7, 2014

First Solo Trip = Err,successful!

Hello, for those who might aware.. 
I just returned from Korea last week or so..
It was my first solo backpacking trip,
before I went with my sister..
It was for BIGBANG Aplha+ Concert as well as winter trip,
Err, I must say, as how introvert I am, 
I think I'm quite certain that,
I prefer travelling with my sister T_T
Maybe it was the minus degrees weather 
or maybe 
I saw too many couple cuddling here and there,over there,
but travelling solo makes me feel super lonely! Ha
Plus I can't go to many eateries 
even though I want to,
because of the portion...
It could be too big sometimes for me, alone T_T
However, I did survived the trip!

One thing that i realized when travelling alone, 
we became more connected and aware of ourselves..
Somehow it feels like I have reconnect with the inner me.
sounds weird right? But, really...somehow.

Tuesday, February 4, 2014

i'm back~

The semester break started last month,
many things happened,
went to Seoul and it was my first ever solo trip oversea too!
Ahh, it's freezing cold and I should've went with my sister,Kila..
So what did I do there?
Let the pictures speak..