Sunday, November 13, 2011

Sambungan..Umrah & ziarah Syria-Jordan

Sambungan dari last post..
Kan janji nk upload gamba..
tapi,ish tibe2 jugak,semenjak 2 menjak ni,
rasa segan je nk buh gambar sndiri.
aishh..tp sbb dh jnji,upload lah jugak.

me & my sis kt Suvarnabhumi airport

Actually waktu kat airport ni,
sakan kami duk intai2,kot2 la boleh terserempak dgb artis2 :P
hahaha,sempat lg! duniawi oh duniawi!
Airport ni mmg bertingkat2 lebih kurg je kot dgn KLIA,
tp mcm lg besar je. *kot*


Ayuh,perjalanan di teruskan!
Bangkok ke Amman,Jordan!
Lebih kurang midnight 27/5 tu kami check-in untuk next flight,
ke Jordan!
This time kami fly dgn Royal Jordan!
Huih,excited nie! Jauh tu nk fly!

Haa,lupa nk bgtaw, airport kt Bangkok ni mcm strict skit part cecair in board nih,
kalo x silap, 50ml je ke * adoi lupa lg*
mlm tu mmg sakan la officer dorg duk picit shower cream sorg macik ni.
Lpas kt KLIA,tp xlpas kt Bangkok.
Kesian jgk tgok macik tu,dh la shower cream yg mahal sakan,
main picit smpai cukup limit yg dorg nk je.

Ok,sambung kisah flight.
Perjalanan ke Jordan lebih kurang 10-12 jam cmtu,
ha,mmg sgt2-sgt2 lama.
Tapi kan,rasa cm sempit je seat Royal Jordan yg aritu,
my brother 1.84m, so xmuat kaki & t'pksa tukar tmpt,
dia dpt seat yg menghadap FA,
even sy yg xbrpa nk tinggi,seat tu mmg cukup2 sendat untuk kaki..
huh,apa lg mmg terasa la kelemasan nya.
Sepanjang perjalanan tu,mmg xde wat keje laen,
tido-tido-tido-makan-tido-makan
makanan arab la of course,
ingtkan anggur,ngaap-huhu,buah zaitun :( apsal la kaler same?
wktu dkt2 nk smpai Amman tu,
dorg wap kan kabin,and bg wipe yg agk2 suam-panas gtu,
tiba2, sy yg mmg dh lama menahan kelemasan seat yg sempit ni,
terasa sgt2 lemas,dh mcm fobia daa,
dh la xley gerak2,dh tu udara panas dlm kabin,
sy panik! alamak! cmna ni..
org laen sibuk beratur/jalan nk keluar..
sy pulak...hmm
blueeekkkk,kluar segala isi perut!
sbb dh terasa lemas tahap tertinggi :(
memalukan,mmg sgt memalukan.
dh la first time fly jauh,
ciap termuntah waktu org tgah sebok2 nak kluar,
mmg free show,mmg =_="
*ingt smpai tua*
*~Tak berdaya menahan lagi~*


28/5
Landed kt Queen Alia Airport,Amman Jordan.
lebih kurang pkul 5.15 pgi waktu Jordan.
name je pagi bebenor,matahari dh tinggi da.
wahh,Jordan! Matahari kamu terik tapi angin kamu sejuk!! dan kering!
First jejak kaki kat airport tu,trus cari tmpt nk solat,tp xde.
So,rombongan kami solat je la kt tepi2 koridor tu.
Yg lucu,waktu kt dlm toilet,ada sorg akak yg jaga toilet,
dia tgok sy dia tny, 'Korean?' sy geleng,
dia tny lg,'Chinese?',sy ckp Malaysian.
hehe,bangga pulak bwk nma Malaysia.
Siap solat,tukar baju la kan.
Pkai jubah la pulak,tiru local la kan.haha
Masa kt Airport tu, mutawif dh pesan awl2,
xyah ngada2 nk minum kopi kt ctu la,
sbb currency mahal *masa tu la-latest xtaw brapa*
Lagipun,mmg Al-Quds dh prepare breakfast kt 1 local restoran.

nt sambung lg len kali :D

No comments:

Post a Comment

Say something... ^_^