Monday, October 24, 2011

Good old days

Tengah syok2 layan fb,tiba2 Ain share video Samson and dia ada tulis tringt zaman muda2 remaja time diploma dulu..oo yeah, maka minda pun termelayang balik ke era itu. Oh sungguh girang,tubuh cergas je,sbb msih muda belia, hati senang, kawan sekeliling pinggang, join segala macam pesta-fesko,feskem, hiya-hiyak maen taekwondo, joging aka jalan laju skit dr siput keliling campus, lepak kt food court sbb byk free time, pinjam basikal wktu ptg/weekend kt unit sukan, exams kat dewan pro dan apa segala teknik nk tiru di applied, penat nk tcbut kepala lutut pnjat tangga 'batu caves' , bantai nasi kukus Sigai xhengat donia, berebut2 kain semayang kt PI, even makan kt cafe hostel pun bajet free lagi,sbb UiTM dah tanggung..ohohoi! sebak jugak rasanya kan,kan,kan,kan.. and accordingly lah kan,tiba2 jugak terimbau last day zaman diploma itu.

I remembered I shed bucketful of goodbye tears. Nangis sebab sedih nk tinggal kan satu zaman yg sgt seronok. Bukan hanya seronok bodo je,tp blaja byk bnda tntg kehidupan jugak. I even dream of growing old and wiser together with my friends.Zaman itu kita berkawan sbb kita nk kawan .Bukan sbb cantik ke hodoh,bukan sbb minat, bkn sbb ada kereta,bukan sbb CG tp maybe jugak kot sbb CG zaman itu mmg lah hensem xhengat donia! lg lah bukan sbb duit,bukan atas apa2 sbb,well, maybe sbb kita roomates, lecturemates, Ko-mates,etc-mates lg, tp tu la, because at that time, kita2 still pure and innocent kot.. *me not included kot*

Segar lagi dlm kepala nie, last day, dh ciap kemas2, hati berdebar2 nk jumpa kwn2,jmpa for the last time before break utk smbg degree. Walhal dh taw ttp dpt smbg skali,tp still ttp nangis,sob-sob blkg bilik dorg sorg2,sbb dah xtertahan sebak,sbb dlm hati ada satu rasa sedih yg amat sgt,rasa2 mungkin itu kali t'akhir kita kawan?last time kita jumpa? Firasat hati mmg tepat,kan.mmg la..agak2 yg t'akhir jgk la. Rindu giler kt Macik aka Diana, wlau rmai yg anti dia,tp dialah antara besties sy. That indeed the last time we met.I miss u Macik! :'( and don't even mention Abip, sgt di rindui jugak, kwan susah senang dr awal2 sem 1 lagi, partner yg ajar account smpai terkena dgn Madam Faezah,ciap kena sound dgn Kak Bi lg sbb rapat sgt..and now dia dh selesai degree lgi awal dah,jelesnya!

Sekarang... tgok kiri,jeling kanan..hmmmph,xde sape2 daaa.. ye laa,sbb duk rumah,org len sewa bersama2 dpt la spend masa2 terakhir yg mahal ni sama,tp sy.... nasib baek ada roommates and hosuemates jugak. Anyhow, zaman2 diploma ialah zaman yg sgt2 di rindui! :') *sobs*


*Kenang zaman silam skit! *

rindu zaman riang ria ini

korg dh sombong dgn ak,
mntg2 la dh xperlu lg dtg basuh keta kt umah ak,
and dh xperlu lg tompang letak moto kt umah ak wktu cuti sem..
and sbb CG ak dh xmcm dlu kan..
smpai ati kan.

Gumbira hati muda remaja

Bila lg nk trip cmni,maybe ni last kot.

Macik yg dirindui selalu! My macik!

No comments:

Post a Comment

Say something... ^_^