Wednesday, January 9, 2013

9 Days later... still, Happy New Year 2013! ^^


Assalamualaikum (^__^)
Selamat Tahun Baru 2013!

Moga-moga tahun ni lebih baik dari tahun sebelumnya.
Kita la..bukan tahun tuuu..
kita la yang kena lebih baik dari tahun sebelumnya.
hihi... buka buku baru kata orang...

Walau macam mana pun teruja nak mula buku baru,
apa kata belek2 buku tahun lepas..
tengok2,intai2..apa dah jadi tahun lpas?
Semakin matang kah kita? Semakin tinggi ke?
Makin kiut ke? Makin jahat ke? :o hehe
Jom.


Tahun lepas, 2012..
macam2 berlaku kan?

Semester terakhir dengan kawan2 Univ,
kwan dari dip sampai la bac. Rindu zaman muda-mudi.
Akhirnya grad jugak aku ni..
Walau tak la dapat DL ke, ANC ke, walau cikai saje,
tetap buat2 bangga dgn diri sndiri lah.
*tepuk2 bahu sndri*

Banyak 'first time' jadik tahun lepas.

Pertama kali backpacking trip!
(Episode 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10)
Girls only! Ke Korea pulak tu. *\(^o^)/*
Akhirnya berjaya jejak kaki ke Korea! Akhirnya!
Pertama kali dapat tgok salji turun secara live! 
Kalau nk bayangkan,dia lebih kurang mcm hujan gula2 kapas gtu..
Sejukkk,basah......errr
Dapat la rasa apa itu winter.
Rasa dia mcm kebas satu badan.hahaha.
Waktu salji turun, jakun bagai.Biarlah,kt cni mana ada...
Dapat pergi konsert BigShow, BigBang. (Ep 1,2)
Alive in KL pun pergi jugak!Seronok nya. (Ep 1,2,3)
Tengok YG Fam secara dekat,hahaha. Seronok!
Mmg seronok la bila dapat tgok sendiri tempat2 yang slalu tgok dlm tv je ni..
Seronok,nak g lagi la! :D

Jejak kaki ke Pulau Perhentian,wow.
Pertama kali snorkeling kat ctu..sape nak ajar berenang ni?
Dah tua cmni pun tak pandai berenang :(

Akhirnya sampai ke Melaka tahun lepas..
Sape sangka, duk ralit nk keliling dunia,
negara sendiri pun belum habis teroka oi! -o-

Erm,apa lagi..
Dapat kawan2 baruuuuu..
Malaysia ada(kenal kt Korea,hebat x?),
China ada,Taiwan ada,Korea ada..mcm2 ada! ^^
Jadik super senior kejap..Best jugak,
boleh la konon2 bagi tips utk junior2.hahaha ^o^

Tahun lepas jugak la dapat pengalaman baru..
Pengalaman jadik ketua keluarga! 
Seronok la jugak,cuma kadang2 tak tahan part,
kena bangun awl2 pagi utk sedia/pergi beli breakfast tuuuuu T_T
Tambah pulak pengalaman jadik penganggur berkaliber,
aci tak, rasa takde mood nak cari keje lagi?!
nak rasa bebas kejap.... apa boleh buat?
buat muka xmalu je la duk kat umah ni.
Dapat tempahan jahit manik baju,boleh la sikit2 dr xde langsung.
Tahun lepas mmg record lah, asyik pergi KT je..
Thanks Min sudi melayan kerenah tiap2 kali pun.hihi.Jasamu dikenang smpai bila2

Lagi apa lagi? Ada lagi ke?
Banyak sangat kalau nak share smua..
Antara2 most memorable la kira neh.
Agak2 mcm cukup dah la tu..
tu pun da panjang sbb taip macam ni.hihi.

Last but not least,
I really,really, truly wish the reader(if any),
a happy new year 2013.
Hopefully it'll be a great year,
if there's any resolutions, I wish it'll be attend successfully. Amin.
Lets strive to be a better,stronger person. (^_^) Fighting!!

No comments:

Post a Comment

Say something... ^_^